• Domov
  • Novice
  • 4. piknik društva navijačev Liverpool FC Sovenija

4. piknik društva navijačev Liverpool FC Sovenija

V nedeljo 15. maja na dan zadnje tekme angleške Premier lige se je odvijal tradicionalni piknik društva navijačev Liverpool FC Slovenija. Tokratna lokacija je bila v Mariboru, točneje v OZ baru. Najprej je bilo na sporedu igranje nogometa. Priča smo bili kar nekaj dobrim potezam nekaterih posameznikov, padlo pa je tudi kar nekaj zadetkov. Končni rezultat na koncu seveda ni bil pomemben.

Po vsem teku in brcanju žoge je bil čas za okrepčilo. V OZ baru je že čakalo mrzlo pivo in ostali napitki, prav tako pa tudi okusno kosilo.

Kmalu pa je ura že kazala na začetek zadnjega kroga v angleški Premier ligi. Liverpool je igral v Londonu, natančneje pri ekipi West Ham United. Zmaga je bila nujna, da bi si Liverpool priboril uvrstitev v ligo Prvakov direktno ali pa preko kvalifikacij.

Tekma je bila kljub boljši igri Liverpoola zelo napeta. Medtem ko smo čakali na prvi gol, smo živcno pogledovali na rezultate ostalih tekem, predvsem Manchester Cityja ter Arsenala. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa nas je razveselil gol Wijnalduma. OZ bar je poskočil!

Nato so nas do konca tekme razveselili še trije zadetki. Žal tudi tako dober rezultat ni bil dovolj za 3. mesto na lestvici, a Liverpool si lahko vseeno pribori ligo Prvakov skozi dve tekmi dodatnih kvalifikacij. Veselje in druženje Redsov iz celotne Slovenije se je nadaljevalo pozno v noč.
Letos je pobrani denar iz prijavnin odšel v dobrodelne namene. Na koncu lahko zaključimo, da je piknik uspel. Hvala vsem za udeležbo.
Se vidimo naslednje leto!


YNWA