4:0

Liverpool je v soboto odigral še zadnjo tekmo v sklopu International Champions Cup. Redsi so se na Wembleyu pomerili z Barcelono. Luis Suarez je s soigralci prvič zaigral proti klubu v katerem je postal eden izmed najboljših igralcev na svetu. Sadio Mane je že na začetku prvega polčasa poskrbel za navdušenje med pristaši Liverpoola. Po lepi akciji je Mane zadel in vknjižil svoj prvi zadetek v dresu Liverpoola. Barcelona si ni priigrala resnejših priložnosti. Eno in edino priložnost pa je zapravil Messi s strelom v okvir vrat. V drugem polčasu pa je Redsem uspelo zatresti mrežo še trikrat. 90.000 obiskovalcev je bila tako priča presenečenju, ki si ga ni upal napovedati niti najbolj optimističen pristaš Liverpoola. Borbena in hitra igra Liverpoola je onesposobila Barcelono. Taka zmaga vljije veliko pozitivne energije v ekipo.

images/13925870_10154555728267573_162553311877536760_o.jpg

Že naslednji dan pa je bila na sporedu prijateljska tekma v Nemčiji. Klopp se je vrnil v domači Mainz. Kaj kmalu po pričetku srečanja pa nas je pričakal šok. Dokaj spremenjena ekipa je do polčasa prejela dva zadetka. Igra pa je bila neprepoznavna. V drugem polčasu je Mainzu uspelo zadeti še dvakrat in Redsi so bili razbiti. Tekma je bila zelo prijateljskega namena in časa na pripravo resnično ni bilo veliko. Vseeno pa je ostal grenak priokus po briljantni zmagi proti Barceloni, ki ji je sledil debakel v Mainzu. Klopp je zagotovil, da ta tekma ne bo imela prevelikega vpliva na prihajajočo tekmo z Arsenalom. Zatrdil je, da smo se lahko vsi veliko pozitivnega naučili iz te tekme. Dokončno je videl na katere igralce lahko računa v prihajajoči sezoni.

images/P160807-042-Mainz_Liverpool.jpg

Liverpool je tako zaključil pripravljalne tekme. Sedaj je čas da Klopp pripravi ekipo za prvo tekmo v prvenstvu, ko Liverpool potuje v London k Arsenalu. Žal je na listi poškodovanih že kar nekaj igralcev. Držimo pesti, da mu to ne bo povzročalo preveč preglavic.

YNWA