Predstavitev

Navijaški začetki danes uradnega kluba navijačev Liverpool FC Slovenija segajo dolgo nazaj. Druženja, prijateljstva, navijanje in obiskovanje tekem trajajo že desetletja. Formalizacija naših aktivnosti pa se je začela v začetku leta 2005, ko smo vzpostavili prvi uradni forum navijačev nogometnega kluba Liverpool FC in spletno stran lfc.si, ki  je prvič v polnem sijaju zažarela marca 2005. Forum še dandanes velja za največje zbirališče navijačev Liverpoola v Sloveniji, druga velika zbirna točka pa je Facebook skupina: Liverpool FC Supporters Slovenija. Število uporabnikov se je hitro povečevalo, za kar so zaslužni tudi nogometaši kluba, ki so v sezoni 2004/2005 spisali pravljico, ki se je zaključila v Istanbulu, z osvojitvijo Lige prvakov, petič v zgodovini kluba. 

Od ustanovitve foruma, spletne strani in FB skupin se je druženje še intenziviralo in tako se vse tekme kluba redno spremlja vsaj na dveh lokacijah, v Mariboru in Ljubljani. V začetku leta 2013 pa smo se odločili, da je nastopil čas, da se organiziramo tudi formalno. Najzvestejši navijači smo stopili skupaj in 10. 3. 2013 v mariborskem Reds Pubu izvedli ustanovitveno sejo društva: Klub navijačev Liverpool FC Slovenija (Liverpool FC Slovenia Supporters Club), na kateri je bil sprejet statut društva. Temu je sledila prva redna seja Kluba navijačev Liverpool FC Slovenija, na kateri so bili izvoljeni člani upravnega in nadzornega odbora. 

Z dnem 30. 4. 2013 je prišla potrditev, da je Klub navijačev Liverpool FC Slovenija postal uradno registrirano društvo.

Trenutno ima Klub navijačev Liverpool FC Slovenija že preko 300 članov, s čimer smo dobili potrdilo, da je bila ustanovitev društva pravilna odločitev.